Rabu, 01/12/2021, 2:20 AMSelamat datang Guest | RSS
🏴 NATURALIST PARTY
Utama | ANARCHIST NEVER SURRENDER! | Daftar | Log Masuk
» Daftar Masuk

» Menu

You don't need to know where you're going
if you know God is leading!

ALL good (moral universalism) things have been made HALAL! (5:5)

Three Things to Remember: As long as you’re dancing, you can break the rules. Sometimes breaking the rules is just extending the rules. Sometimes there are no rules.


Dan ketika Ibrahim berkata: “Wahai Tuhanku! Perlihatkanlah kepadaku bagaimana Engkau menghidupkan makhluk-makhluk yang mati?” Allah berfirman: “Adakah engkau belum percaya?” Ibrahim menjawab: “Bahkan (aku percaya dan yakin) akan tetapi supaya tenteram hatiku”. (2:260)


Dan penduduk neraka itu tetap akan bertanya sesama sendiri: “Mengapa kita tidak melihat orang-orang yang dahulu kita kirakan mereka sebagai orang-orang jahat? Adakah kita sahaja jadikan mereka ejek-ejekan? Atau mata kita tidak dapat melihat mereka?” Sesungguhnya itu adalah benar iaitu perbalahan dan cercaan penduduk neraka sesama sendiri. Katakanlah: “Sesungguhnya aku hanyalah seorang Rasul pemberi amaran, dan tidak ada sama sekali tuhan yang sebenar melainkan Allah Yang Maha Esa, lagi Yang kekuasaanNya mengatasi segala-galanya, Tuhan langit dan bumi dan segala yang ada di antara keduanya; Yang Maha Kuasa, lagi Yang sentiasa Mengampuni”. (38:62-66)

Allah menjadikan iman suatu perkara yang kamu cintai serta di perhiaskannya dalam hati kamu, dan menjadikan kekufuran dan perbuatan fasik serta perbuatan derhaka itu: perkara-perkara yang kamu benci; mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang tetap menurut jalan yang lurus (49:7)

Muhammad ialah Rasul Allah; dan orang-orang yang bersama dengannya bersikap keras dan tegas terhadap orang-orang kafir, dan sebaiknya bersikap kasih sayang serta belas kasihan kasihan sesama sendiri. Engkau melihat mereka tetap beribadat rukuk dan sujud, dengan mengharapkan limpah kurnia dari Tuhan mereka serta mengharapkan keredaanNya. Tanda yang menunjukkan mereka (sebagai orang-orang muslim) terdapat muka mereka – dari kesan sujud. Demikianlah sifat mereka yang tersebut di dalam Kitab Taurat; dan sifat mereka di dalam Kitab Injil pula ialah: (bahawa mereka diibaratkan) sebagai pokok tanaman yang mengeluarkan anak dan tunasnya, lalu anak dan tunasnya itu menyuburkannya, sehingga ia menjadi kuat, lalu ia tegap berdiri di atas batangnya dengan keadaan yang mengkagumkan orang-orang yang menanamnya; kerana Ia hendak menjadikan orang-orang kafir merana dengan perasaan marah dan hasad dengki – dengan kembang biaknya umat Islam itu. (Dan selain itu) Allah telah menjanjikan orang-orang yang beriman dan beramal soleh dari mereka, keampunan dan pahala yang besar! (48:29)

'I will not let anyone walk through my mind with their dirty feet.' Mahatma GandhiTraits

Allah berfirman: “Janganlah kamu bertuhankan dua tuhan, kerana sesungguhnya Tuhan itu hanyalah Tuhan yang satu; maka kepada Akulah sahaja hendaknya kamu gerun gementar” (16:51)

Kalau engkau meninggal dunia, adakah mereka akan hidup selama-lamanya? (21:34)

Demi sesungguhnya! jika kamu mati atau terbunuh, sudah tentu kepada Allah/SUNNATULLAH (TUHAN MORAL UNIVERSALISM, BUKAN TUHAN MORAL RELATIVISM) jualah kamu akan dihimpunkan (3:158) Kalaulah kebenaran itu tunduk menurut hawa nafsu (MORAL RELATIVISM) mereka, nescaya rosak binasalah langit dan bumi serta segala yang adanya (23:71)

Those who flow as life flows know they need no other force.
Dan masa Tuhan himpunkan mereka dengan keadaan mereka merasai seolah-olah mereka tidak tinggal di dunia melainkan sekadar satu saat sahaja dari siang hari. (10:45)Dan sesiapa yang berada di dunia ini buta, maka ia juga buta di akhirat dan lebih sesat lagi jalannya. (17:72)

» BLOG

» Emergency!


ipns://naturalistparty.x 🏴 Naturalist Party * Religious Anarchism * Pelihara Diri & Keluarga
uCoz